Giv agt ved pålægning af nyt stråtag!

Giv agt ved pålægning af nyt stråtag!

Det der med at lægge stråtag er ikke noget, som ganske almindelige mennesker lige gør, og hvor man bruger en taglægger til at lægger et moderne tag, så skal man bruge en fagmand til at lægge et stråtag også.

Sådan en kan du finde her: https://ulfborg-taekkefirma.dk/ 

Det er nok ikke det mest velkendte erhverv, men det var meget fremme i tiden før i tiden, da stråtag var mere almindelige at se, men det hang nok også sammen med, at dengang boede de fleste på gårde, som egnede sig til stråtag.

Det ville se alt for underligt ud, hvis man forsøgte sig med at lægge et stråtag på en moderne bygning eller et lejlighedskompleks. Bygningerne er slet ikke konstruerede til den slags – og det er næppe pænt for særligt mange at se på.

Og det er heller ikke et nemt arbejde at lægge et stråtag på, hvorfor man netop skal vælge nogle, der har forstand på det.

Stråtag er af gode grunde (desværre) blevet udfaset som taglægning mange steder, fordi det kan fylde meget, det er dyrt at forsikre, det isolerer ikke særligt godt, og så kan det være en del reparationer forbundet derved – og der er stor risiko for brandfare.

Men man må stadig sige, at et stråtag ser flot ud og emmer af det gamle Danmark, hvorfor mange da stadig sværger til at få lagt et stråtag, selvom det kan tage tid og fylder en del.

Derfor skal man have jobbet udført af de rette fagfolk, der ved, hvordan man gør den slags efter vejrets omstændigheder og sørger for, at det bliver lagt korrekt, så det ikke blæser væk eller bliver inficeret med insekter og videre.

Men resultatet bliver man så også glad for og kan nyde synet af længe, men sørg altid for at holde øje med det stand, hvis det nu skal renoveres på et tidspunkt.