Husk at få holdt din ferie i dit arbejde som VVS person

Husk at få holdt din ferie i dit arbejde som VVS person

Vi slår lige ned på en bestemt situation, hvor vi siger, du er ansat som blikkenslager, hvor du arbejder med VVS i Slagelse i et bestemt firma.

Du ejer altså ikke firmaet, ej heller er du delejer af det, du er almindelig lønansat med en fast gage, der udbetales til dig fast ved slutningen om måneden.

Lønsedlen ser også altid fin ud. Der bliver udbetalt det, der skal, og du har lavet din forskudsopgørelse korrekt, så skatten bliver trukket derefter, og du er endda en medarbejder, der har været ansat der længe, så ofte er du endda så heldig, at årsopgørelsen også passer så perfekt, at du får lidt penge retur hvert år, uden du bliver chokeret over et stort beløb med restskat.

Du noterer dig også korrekt, at der bliver trukket ATP og alle andre ting med renter, kantine, frynsegoder og så videre lige efter bogen.

Og så er der det lille punkt med feriepenge, som der er krav om, at der bliver indbetalt, når man er almindelige lønmodtager.

Dette beløb ser også korrekt ud, men du er faktisk så glad for at være på arbejde og har ikke så mange store forpligtelser derhjemme endsige hobbyer, så du føler dig lidt tvunget til at blive hjemme fra arbejde, hvor du bare keder dig derhjemme og ikke rigtig ved, hvad du skal tage dig til.

Af to grunde er det dog fornuftigt at få udbetalt de feriepenge og få afholdt den ferie.

For det første kan du sjældent tage de penge med videre, og det samme gælder den afholdte ferieperiode, så det er med at få dem udbetalt, så du kan udnytte det.

Det er det rent praktiske, men så er der også det psykiske.

Selvom du ikke selv kan mærke det i hovedet, så kan kroppen godt trænge til en pause fra arbejder udover en weekend, hvor den kan lade batterierne op.