Opret en ægtepagt i god tid inden skilsmissen

 Mange synes, at det er uromantisk at oprette en ægtepagt. Og det er det da også. Det er da præcis lige så uromantisk som at oprette en forsikring, men det har mange af os da gjort alligevel. Omkring hvert andet ægteskab ender i dag i skilsmisse, og det er derfor en god ide at have sikret dig bedst muligt, hvis det skulle ske. Hvis I opretter ægtepagten, mens I stadig er gode venner, er sandsynligheden for, at I kommer ud af en skilsmisse på talefod meget bedre. 

Hvis du bor i Herning eller omegn, kan du nemt finde en advokat Herning, der kan hjælpe dig med at oprette en ægtepagt. Det er typisk tale om en standardprocedure, som ikke tager så lang tid. Det er derfor heller ikke noget, som I behøver at være bange for at skulle bruge en masse penge på. Det er ofte folks frygt i forhold til at gå til en advokat. Det er dog en god ide at få en advokat til at kigge på ægtepagten og sikre, at den er juridisk bindende. I kan selvfølgelig sagtens lave en ægtepagt selv, men det er ikke sikkert, at den er juridisk bindende. En skilsmisse kan få nogle virkelig grimme sider frem i folk, og det er derfor en god ide, at I sikrer jer bedst muligt. 

Der er mange ting, der kan være gode at sikre i en ægtepagt. Hvis den ene har arvet en stor sum penge, kan det være, at man ikke har lyst til at skulle dele dem efter en skilsmisse. Det samme kan være tilfældet med et hus eller en båd, som man er eneejer af. 

Hvis du har en virksomhed, er det særligt vigtigt, at du har en ægtepagt. Det gælder både, mens du er i ægteskabet, og efter at du træder ud af ægteskabet. En ægtepagt kan sikre, at virksomheden kun er din, og at den ikke er en del af din og din partners privatøkonomi. Det betyder, at hvis du går ned med virksomheden, er det dig, der kommer til at hæfte for gælden. I vil altså ikke være nødt til at sælge hus og bil for at kunne betale den gæld, som du sidder tilbage med. 

Hvis du bliver skilt, har din ekspartner ret til 50 % af værdien af din virksomhed. Det kan dreje sig om rigtig mange penge, også selvom din virksomhed måske ikke omsætter for lige så mange penge. Alt tæller nemlig med til virksomhedens værdi – også møbler og kundekartotek.