Spar penge og skån miljøet - skift fyr eller elvarme ud med en varmepumpe

Spar penge og skån miljøet – skift fyr eller elvarme ud med en varmepumpe

Den billigste og på samme tid mest miljøvenlige måde, hvorpå du kan opvarme din bolig i dag, er en varmepumpe. Med en moderne varmepumpe kan du roligt regne med at barbere mindst 60% af dine nuværende udgifter til varme, uanset om du på nuværende tidspunkt varmer hjemmet op ved hjælp af elvarme eller varmen fra et olie, gas eller pille fyr.

Disse konventionelle opvarmnings metoder er nemlig dyre i drift – især elvarme sluger en god bid af dit budget, men et gammelt, udtjent fyr kan også repræsentere en stor udgift. Til de stigende brændstof priser skal du nemlig lægge omkostninger i forbindelse med reparation og vedligehold. Og så har et fyr af ældre dato typisk en lavere kapacitet, end da det var nyt, hvilket vil sige, at det udnytter brændstoffet knap så effektivt som tidligere.

Få en varmepumpe, og spar penge

Hvis dit hjem er forsynet med vandradiatorer, og du således får varmen i boligen fra et fyr, kan du med stor fordel skifte dette ud med en af de nye, moderne luft til vand varmepumper. En luft til vand varmepumpe er langt mere energi effektiv, og dermed billig i drift, end dit gamle fyr. Driftsikkerheden ved en ny luft til vand varmepumpe er samtidig højere – og da du kan få tilskud til at installere en luft til vand varmepumpe i stedet for et nyt fyr, er det ren win win.

Din nye luft til vand varmepumpe opvarmer såvel vand til forbrug som det vand, der anvendes til opvarmning og som cirkulerer i husets radiatorer, med en langt højere effektivitet end det gamle fyr. Er dit hus forsynet med gamle, dyre elovne, kan du vælge at skifte disse ud med en luft til luft varmepumpe – og spare mange penge, samtidig med at du får renere luft og en langt højere udnyttelse af energien.

Du kan finde den rette varmepumpe på billigventilation.dk