Strik til børn - kan man lære dem det?

Strik til børn – kan man lære dem det?

Når man taler om strik til børn, så taler man jo om at strikke tøj til børn, men man kan jo også dreje det lidt og betragte det som, at man vil lære børn at strikke.

Men kan det egentlig lade sig gøre?

I gamle dage var man meget afhængig af, at man kunne lave tøjet selv, for forretninger med tøj havde de almindelige mennesker ikke adgang til, og ellers var det ofte for dyrt, specielt når børn så hurtigt voksede ud af tøjet.

Man måtte derfor gribe fat i de midler, man havde ved hånden og sy og strikke samt hækle tøjet fra bunden, og så kunne man enten sy det om, lægge det om eller lade det gå i arv. 

Her skulle intet tøj gå til spilde, før det var helt ødelagt og kun kunne fungere som pudseklud.

Skal man lære børn at strikke?

Tiden har nu ændret sig så meget, at man næsten ser det som en luksus, hvis man har tid til at strikke tøj fra bunden, da det kræver en hel del tid, og barnet allerede kan være vokset ud af det, når man endelig er færdig med det.

Derfor er det hurtigere lige at smutte ud at købe det, og priserne er også lave; og ellers kan man bytte tøj hos hinanden eller købe det brugt.

Så er der overhovedet nogen grund til at lære børn at strikke?

Det er jo et praktisk håndværk at kunne, og måske er det også noget, som vedkommende kan bruge til afslapning og glæde andre med med tiden, men som sådan er der måske ikke det store behov for at kunne denne gerning.

Dog skal barnet i hvert fald være lidt ældre, før det har tålmodigheden til at sætte sig ind i, hvordan man strikker.

Det er nok også lidt for farligt og krævende for et lille barn at lære.