Trinvis guide i selvsalg

På hjemmesiden selvsalg-guide.dk kan boligsælgere i en handel, der ikke går igennem en ejendomsmægler, få gode råd til, hvordan man bedst muligt varetager egne interesser i et sådant selvsalg

Her er både gode råd til, hvilke faser af boligsalget, man som sælger med fordel selv kan varetage, og hvilke faser, man bør hyre professionel hjælp til. Et selvsalg er naturligvis meget tidskrævende, hvilket man bør være opmærksom på, inden man træffer valget om selv at sørge for salget af sin bolig. Er man alligevel indstillet på selv at sælge, er især de første faser forholdsvis lette at tilgå selv.

For at begynde processen med selvsalg, skal man først have indhentet en del juridiske dokumenter, som kan findes på internettet. Derefter skal selve boligen gøres klar til salg, hvilket betyder, at man bør tage billeder af boligen, så den tager sig ud fra sin bedste side. Disse billeder får man brug for, når annonceringen går i gang – endnu en proces, man med fordel selv kan stå for, da man kan udnytte sine sociale netværker til at annoncere ganske gratis. Alt dette er opgaver, man ellers ville betale en ejendomsmægler for at sørge for, men som sagtens kan udføres af sælger selv.

Under de senere trin – der omfatter mange detaljer omkring specifikke juridiske dokumenter, som man kan læse mere om på selvsalg-guide.dk – gør man dog klogt i at inddrage en professionel, som har erfaring inden for området og dermed kender til de typiske fejl, som selvsælgere begår. Selvom man her skal betale for hjælpen, bruger man stadig færre penge, end hvis man havde hyret en ejendomsmægler, eftersom ejendomsmæglere, som tidligere nævnt, også lønnes for at varetage opgaver, man i grunden selv er i stand til. Derfor sparer man stadig penge ved at benytte sig af rådgivning fra en boligadvokat hovedsageligt i de sidste faser. Desuden gør det selvsalg mere overskueligt, da man i sidste ende ikke står helt alene med boligsalget.

På selvsalg.dk kan man let komme i kontakt med en blogadvokat, der har mere end 27 års erfaring inden for området. Der tilbydes en fast lav pris, og første møde er gratis. Vælger man at hyre en boligadvokat, vil de foretage en grundig gennemgang af alle dokumenter, der vedrører bolighandlen.

For køber kan det ligeledes være en god ide at hyre en boligadvokat, da dette blandt andet giver mulighed for et advokatforbehold. Med et advokatforbehold har man mulighed for at træde helt tilbage fra en allerede indgået aftale, hvis ens advokat skønner, at de aftalte vilkår ikke bør godkendes af deres klient. Det giver også mulighed for at insistere på at ændre i aftalen, og derefter indgå den på nye betingelser.